Étkezési szokások az Eszterházy Károly Főiskola sportszakos hallgatói körében

Szerzők

  • Gábor SZALAY Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelés és Sporttudományi Intézet, Eger
  • Imre JUHÁSZ Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelés és Sporttudományi Intézet, Eger
  • Árpád BOCZ Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelés és Sporttudományi Intézet, Eger

Kulcsszavak:

étkezés, tápanyag, testalkat, hallgató, táplálék

Absztrakt

Az Eszterházy Károly Főiskola testnevelő – edző szakos hallgatói a vizsgála-
tunk adatai szerint megfelelő gyakorisággal étkeznek, az általuk fogyasztott
ételek mennyiségileg és minőségileg jónak mondhatók. A vizsgált termékek,
joghurt és keksz félek, fogyasztása és vásárlása csak kismértékben jelenik meg
étkezésükben. A táplálékkiegészítők és gyógyhatású élelmiszerek fogyasztása
sem meghatározó a vizsgált populációban
A vizsgált csoport táplálkozási szokásai összevetve a Body Mass Indexszel
(BMI) arra engednek következtetni, hogy hallgatóin egészségesen táplálkoznak
és súlyuk az európai mintákkal összevetve megfelelőnek mondhatók.

##submission.downloads##

Megjelent

2025-02-06

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 > >>